Pupillencompetitie & Promowedstrijden Eindhoven


Om meedoen aan wedstrijden voor pupillen nog leuker te maken zal er dit jaar wederom een competitie voor pupillen georganiseerd worden. Deze competitie staat open voor alle pupillen met een wedstrijdabonnement op één van de ijsbanen in ons Gewest.

De competitie bestaat uit vier langebaanwedstrijden, waarbij de slechtste prestatie (of een keer missen) niet meegeteld zal worden. Zorg dus dat je ten minste drie keer een goede uitslag rijdt. De finale is op zaterdag 11 maart, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Na afloop van iedere wedstrijdavond wordt er een dagklassement gemaakt voor de pupillen AB, CD en EF jongens en meisjes. In iedere categorie krijgt de nummer één 10,1 punten, de nummer twee 9 punten, de nummer drie 8 punten, enzovoorts.

Na afloop van de finale wordt het eindklassement opgemaakt en is er een prijsuitreiking voor de zes categorieën.

De volgende wedstrijden vormen samen de Pupillencompetitie:

  • Zaterdag 26 november – EF: 100 + 300 | ABCD: 100 + 300 + 500
  • Zaterdag 21 januari – EF: 100 + 300 | CD: 100 + 300 + 500 | AB: 500 + 700
  • Zondag 26 februari – EF: 100 + 300 | ABCD: 100 + 300 + 500
  • Zaterdag 11 maart – EF: 100 + 300 | CD: 100 + 300 + 500 | AB: 500 + 700

Schrijf je in via de Kalender.

Promotiewedstrijden

Ter promotie van wedstrijden voor pupillen zonder wedstrijdabonnement zijn er dit seizoen twee gratis promotiewedstrijden, waarbij je kunt proberen of je wedstrijden leuk vindt. Deze twee wedstrijden zijn op:

  • Zondag 6 november
  • Zaterdag 19 november

Op deze twee avonden is alleen een KNSB-licentie verplicht. Dit kan een daglicentie zijn als je die nog niet hebt. Als je daarna de smaak te pakken hebt, kun je een wedstrijdabonnement aanschaffen via je vereniging en ook meedoen aan de Pupillencompetitie en andere wedstrijden dit seizoen.

Jeugdmarathons

Naast deze langebaanwedstrijden zijn er dit jaar ook drie marathonwedstrijden voor pupillen en junioren. Ook hier wordt een klassement opgemaakt over de verschillende wedstrijden. De drie marathons worden gereden op:

Iedereen met een (dag)licentie kan inschrijven, ook zonder wedstrijdabonnement. Een transponder is niet nodig.

Deze marathons zijn een mooie kans om kennis te maken met een andere schaatsdiscipline en je te meten met je leeftijdsgenoten.

Voor vragen neem je contact op met de Baancommissie Eindhoven.