Kleine Banen Toernooi


Het Kleine Banen Toernooi is een serie “langebaanwedstrijden” voor Pupillen (5 tot 12 jaar) die worden georganiseerd op ijshockeybanen in dit Gewest.

Op deze kleine banen wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet met een binnen- en buitenbaan en met een wisselstrook. Alles is dus gelijkwaardig aan een grote 400-meterbaan, maar dan kleiner.

De afstanden zijn gelijk aan het aantal ronden op een 400-meterbaan, met dien verstande dat ze dus in verhouding korter zijn, net zoals een ijshockeybaan dat is ten opzichte van een 400-meterbaan.

Competitie

Er vinden per seizoen 4 wedstrijden plaats op verschillende ijsbanen. Drie van deze vier wedstrijden vormen de competitie en leveren per categorie winnaars op. Eén van de wedstrijden is het gewestelijk minikampioenschap voor pupillen. De winnaars mogen zich dan Minikampioen van Zuid-Nederland noemen. Deze wedstrijd levert dus direct een titel op, maar telt niet mee in het klassement.

Per wedstrijd rijden de deelnemers 2 afstanden. De Pupillen F rijden tweemaal een 500 meter. De Pupillen E rijden een 500 en een 1000 meter. De Pupillen D, C, B en A rijden een 500 en een 1500 meter. In totaal kan iedere pupil aan 3 wedstrijden deelnemen (zie onderstaande kalender) + eventueel een gewestelijk kampioenschap.

De loting vindt plaats op basis van je persoonlijke beste (PB) tijd. 

Kalender 2023 / 2024

Zie de Wedstrijdkalender en het overzicht hieronder:

 • 25 november: Eindhoven 9:00-12:30 uur – voor alle categorieën
 • 13 januari: ‘s-Hertogenbosch 10:00-14:00 uur – GK voor alle categorieën
 • 3 februari: Tilburg IJssportcentrum 8:30-12:30 uur – voor alle categorieën
 • 2 maart: Breda 11.00-14.00 uur – Finale voor alle categorieën

Inschrijven

Iedere pupil met een geldige wedstrijdlicentie kan zich inschrijven. Aanmelden kan via de contactpersoon van je eigen vereniging. Dat is tevens het adres om je eventueel af te melden.

De inschrijfkosten bedragen € 3,00 per wedstrijddeelname. De inschrijfgelden worden geïnd door de eigen vereniging.

Foto & Video

Bekijk de volgende video’s voor een sfeerimpressie van de wedstrijden:

Reglementen

 • Voor de categorie-indeling op leeftijd, zie KNSB.nl.
 • De punten van het minste resultaat van 1 afstand over de 3 wedstrijden worden niet in de totaaltelling van punten meegenomen.
 • De pupil die 1e wordt van de afstand krijgt 30 punten, degene die 2e wordt 29 enz. In totaal kun je over de 6 gereden afstanden dus maximaal 150 punten halen.
 • Bij gelijk eindigen is de laatst gereden afstand beslissend.
 • Bij het gewestelijk kampioenschap zal de officiële telling van de langebaanwedstrijden worden aangehouden.
 • Tot nu toe mochten pupillen niet aan het gewestelijk minikampioenschap deelnemen wanneer ze aan het gewestelijke kampioenschap op de langebaan (400m-baan) deelnemen (en andersom). Voor seizoen 2023-2024 wijken we daarvan af. Je mag aan beide GK deelnemen. Dit is een proef voor dit seizoen, dat na afloop wordt geëvalueerd. We zijn erg benieuwd naar je ervaringen en laat het ons via je contactpersoon weten wat je er van vindt.
 • In het geval van onduidelijkheden of zaken waarin de reglementen niet voorzien beslissen hoofdscheidsrechter en wedstrijdleider gezamenlijk.