Inline-Skaten


In Noord-Brabant / Limburg / Zeeland wordt ieder jaar de Stehmann-competitie georganiseerd. In deze reeks van 7 wedstrijden rijdt de jeugd baanwedstrijden op verschillende banen in Brabant, Limburg, Zuid Holland en Gelderland, terwijl de volwassenen op dezelfde dag een CMD of marathon rijden.

 

Stehmann-Jeugdcompetitie

Tijdens iedere wedstrijd rijden de pupillen, kadetten en junioren steeds 3 verschillende afstanden:

 • De eerste en kortste afstand is individueel en op tijd.
 • De tweede middellange afstand wordt in groepen van 4 tot 6 rijders gereden en wordt afhankelijk van het totaal aantal deelnemers meer dan één keer gereden.
 • De laatste en langste afstand is met alle deelnemers tegelijk over meerdere rondes/kilometers en heeft vaak een afvalsysteem en/of puntensysteem d.m.v. tussensprints.

Het gaat hier dus om zogenaamde baanwedstrijden op een afgezet parkoers.

Voor inschrijven en de uitslagen van deze wedstrijden, zie de Wedstrijdkalender.

Wedstrijduitslagen 2019:Stehmann_logo

Eindklassementen:

 

Stehmann-Marathoncompetitie

Tijdens de regionale Stehmann-competitie voor Senioren en Masters wordt er iedere wedstrijd een zogenaamde CMD-wedstrijd verreden. Deze wedstrijden gaan over 30 minuten + 1 ronden. In Sittard en Venlo rijden wij een hele marathon (42 km met een maximum van 2 uur).

Specifieke info per wedstrijd is te vinden via de Wedstrijdkalender.

Eindklassementen:

Wedstrijduitslagen 2019:

 

Andere Wedstrijden & Competities

Naast de Stehmann-competitie in het Gewest Zuid, zijn er in Nederland vele andere wedstrijden te rijden. Ook deze wedstrijden zijn te verdelen in baanwedstrijden en marathons/wegwedstrijden.

Daarnaast is er bij de senioren een verdeling op niveau, waarbij iedereen regionaal start als C-rijder en door middel van regionale competities kan promoveren naar de landelijke B- en A-rijders.

Kijk voor een overzicht en inschrijfmogelijkheden op Schaatsen.nl.

 

Meedoen & Inschrijven

Iedereen kan meedoen aan de Stehmann-competitie en/of andere regionale wedstrijden in Nederland. Inschrijven kan vaak op de dag zelf, ten minste een uur voor aanvang van de wedstrijden, maar liever enkele dagen van te voren via de Kalender.

Voor de Stehmann-competitie zijn de deelnamekosten voor de jeugd 15 euro voor de gehele jeugdcompetitie of 3 euro per wedstrijd. Voor senioren is dit 25 euro voor de gehele competitie of 7,50 per wedstrijd.

Daarnaast is voor alle wedstrijden een geldige licentie van de KNSB vereist. Een daglicentie is ook mogelijk tot maximaal 3 keer per jaar (€ 5,00 per keer).

 

Reglementen

De volledige reglementen voor het inline-skaten zijn te vinden op KNSB.nl.

Hier volgen de belangrijkste regels voor de Stehmann-competitie:

 • Materiaal:
  • Een helm is altijd verplicht.
  • De maximale wieldiameter voor Junioren is 110 mm, voor Kadetten en Pupillen 1 is dit 100 mm en voor Pupillen 2, 3 en 4 is dit 90 mm.
 • Afstanden:
  • Afstanden en onderdelen zullen verschillen per wedstrijd, afhankelijk van de planning, de baanlengte en andere omstandigheden (zoals het weer).
  • Afhankelijk van de lengte van het parcours kan de wedstrijdleider beslissen onderdelen in te korten of anderszins aan te passen.
  • Wanneer de baan te smal is om meer dan 6 rijders in een keer te laten starten, vervallen de wedstrijden “in lijn” en wordt dit een wedstrijd “in serie”.
  • De wedstrijdleider maakt voor de start van elke afstand aan alle deelnemers duidelijk welke regels er op dat moment gelden.
 • Puntentelling:
  • Wanneer een rijder valt en daarna niet meer aan de wedstrijd deelneemt of om wat voor andere reden de wedstrijd niet wordt afgemaakt, zal hij/zij in het dagklassement op de laatste plaats gezet worden en punten krijgen welke op de betreffende dag voor deze plaats gelden. Zijn er twee of meer die dit lot overkomt dan krijgen ook zij deze punten.
  • Alle wedstrijden tellen mee voor het eindklassement van de Stehmann-competitie.
  • Om in het eindklassement te worden opgenomen is men verplicht de finalewedstrijd te rijden en in minimaal 4 wedstrijden punten te hebben behaald. Dit geldt voor zowel de jeugdcompetitie als de CMD/Marathon.