Shorttrack-Training


Vanuit het Gewest worden onderstaande Shorttrack-trainingen aangeboden. Daarnaast worden er door verschillende verenigingen eigen shorttrack-trainingen georganiseerd, onder andere in Eindhoven.

Breda – Donderdag

18:45 tot 19:45 uur: Schaatsklas en training voor recreanten. Shorttrackschaatsen zijn niet verplicht. Er mag ook op een ander type schaatsen worden gereden, maar shorttrackschaatsen worden wel aangeraden. De rijders dienen zelfstandig in te lopen en om 18:15 aanwezig te zijn om de kussens op het ijs te plaatsen.

19:30 tot 20:30 uur: Wedstrijdtraining voor wedstrijd-shorttrackers vanaf pupillen 2. Minimale tijden 1:04 op de 500 meter (shorttracktijden). Deze training is ook toegankelijk voor recreanten junioren en senioren. Wel geldt er een limiet voor deze recreanten, waarbij uitgegaan wordt van langebaantijden. De limiet is voor dames 0:57 en voor heren 0:55 op de 500 meter.

Eindhoven – Vrijdag

In Eindhoven vinden sinds 2023-2024 ook Gewestelijke trainingen plaats, op vrijdagavond. Deze trainingen worden verzorgd door IJsclub Eindhoven, maar staan open voor alle rijders uit ons Gewest.

Groep één traint van 19:30 tot 20:30 uur. Groep twee van 20:30 tot 21:30 uur. Buiten het seizoen (van april t/m september) kunnen deze tijden afwijken.

Men kan zich aanmelden tot 1 november of tot het maximaal aantal deelnemers van 25 per groep is bereikt. Losse trainingen volgen is niet mogelijk.

Bij IJsclub Eindhoven zijn verschillende shorttrackschaatsen te huur. Men kan aangeven of huurschaatsen gewenst zijn. Als meerdere mensen dezelfde maat schaatsen nodig heeft, dan krijgen de IJCE-jeugd en nieuwelingen voorrang.

Tilburg – Zondag

Deze trainingen worden georganiseerd door de vereniging Shorttrack Brabant op de Ireen Wüst IJsbaan. Ook rijders van andere verenigingen zijn van harte welkom!

Om 14:45 uur zijn we aanwezig om de veiligheidskussens op het ijs te zetten. De training start om 15:15 uur en eindigt om iets voor 17:00 uur om daarna de kussens er weer af te halen.

Gegeven de snelheid van de snelste rijders én de veiligheid, is het van belang dat iedereen een bocht kan rijden. De ervaring leert dat dat veilig kan vanaf 9 á 10 jaar met een paar jaar schaatservaring (dat mag ook langebaan zijn). Vanwege de verschillen in snelheid en techniek worden de rijders verdeeld in subgroepen, zodat ieder de juiste aandacht krijgt om de shorttrackvaardigheden verder te ontwikkelen. Deze trainingen worden gegeven door de ervaren trainer Theo Morsink.

Wil je meer weten? Of een keer aan een proeftraining meedoen? Twee keer gratis proeftrainen kan altijd. Stuur hiervoor een mail naar sdb.shorttrack@gmail.com.

Abonnementen & kosten

Om aan de gewestelijke trainingen deel te kunnen nemen is een abonnement voor een specifieke baan en tijd nodig:

Je kunt je inschrijven via de Shorttrackvereniging STB van ons Gewest. Neem hiervoor contact op met de secretaris via sdb.shorttrack@gmail.com.

Materiaalverplichtingen

Persoonlijke bescherming is belangrijk bij shorttrack. Bij de schaatsklas en recreantentraining zijn snijvaste handschoenen, een helm en harde scheenbeschermers verplicht.

Tijdens de wedstrijdtrainingen is het dragen van een shorttrackhelm, een nekband, snijvaste handschoenen en kniebeschermers en scheenbeschermers verplicht.

Ook voor meer informatie hierover, stuur een mail naar bovenstaand email-adres.