Shorttrack-Training


Vanuit het Gewest worden door de GTC Shorttrack onderstaande Shorttrack-trainingen aangeboden. Daarnaast worden er door verschillende verenigingen eigen shorttrack-trainingen georganiseerd, onder andere in Breda en Tilburg.

Breda – Donderdag

18:55 tot 20:10 uur: Training voor wedstrijdrijders, junioren en senioren, en recreanten. Shorttrackschaatsen zijn niet verplicht. Er mag ook op een ander type schaatsen worden gereden, maar shorttrackschaatsen worden wel aangeraden. Rijders dienen zelfstandig in te lopen en om 18:40 aanwezig te zijn om de kussens op het ijs te plaatsen.

De training wordt verzorgd door de GTC Shorttrack in samenwerking met de Baancommissie Breda.

Eindhoven – Vrijdag

19:30 tot 21:30 uur: In Eindhoven vinden de Gewestelijke trainingen plaats op vrijdagavond. Deze trainingen worden verzorgd door IJsclub Eindhoven en staan open voor alle rijders uit ons Gewest. Groep één traint van 19:30 tot 20:25 uur. Groep twee van 20:30 tot 21:30 uur. Buiten het seizoen (van april t/m september) kunnen deze tijden afwijken.

Men kan zich aanmelden tot 1 november of tot het maximaal aantal deelnemers van 25 per groep is bereikt. Losse trainingen volgen is niet mogelijk. Bij IJsclub Eindhoven zijn verschillende shorttrackschaatsen te huur. Men kan aangeven of huurschaatsen gewenst zijn. Als meerdere mensen dezelfde maat schaatsen nodig heeft, dan krijgen de IJCE-jeugd en nieuwelingen voorrang.

Tilburg – Zondag, dinsdag en vrijdag

Deze trainingen worden georganiseerd door de GTC Shorttrack in samenwerking met Shorttrack Brabant. Ook rijders van andere verenigingen zijn van harte welkom! De trainingen vinden plaats op de Ireen Wüst IJsbaan of in de zomerperiode op het IJssportcentrum.

De shorttrainingen op zondag zijn voor de minder ervaren shorttrackers, zowel jeugd als volwassenen. Op dinsdag en vrijdag zijn de trainingen vooral voor de Shorttrackselectieleden. Rijders dienen een half uur voor aanvang van de training aanwezig te zijn om de veiligheidskussens op het ijs te zetten.

Wil je meer weten? Of een keer aan een proeftraining meedoen? Stuur dan een mail naar sdb.shorttrack@gmail.com.

Abonnementen & kosten

Om aan de gewestelijke trainingen deel te kunnen nemen is een abonnement voor een specifieke baan en tijd nodig:

Materiaalverplichtingen

Persoonlijke bescherming is belangrijk bij shorttrack. Bij alle training zijn snijvaste handschoenen, een helm en harde scheenbeschermers verplicht.

Voor junioren C en ouderen is ook een snijvast pak verplicht.

Ook voor meer informatie hierover, neem contact met ons op.