Tilburg Sprint Cup


Op zaterdag 25 november 2023 zal de Tilburg Sprint Cup verreden worden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg.

Als eerste van drie wedstrijden van de KNSB Sprint League dit seizoen en voor de tweede maal als Tilburg Sprint Cup. Tijdens de Sprint League strijden de snelste schaatsers van ons land tegen elkaar. Het is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Pure Sprint en Supersprint. De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per wedstrijd kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de schaatser die de meeste punten in het eindklassement heeft de winnaar.

Toegang gratis. De wedstrijd begint om 17:30 uur op de 400m-baan. Bij deze wedstrijd voor Junioren B, Junioren A en Neo-Senioren/Senioren Dames en Heren worden de 100m, 300m en 500m verreden. In totaal kunnen er 96 deelnemers aan deze wedstrijd deelnemen. In dit deelnemersveld is ons Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland vertegenwoordigd met enkele talenten bij de Junioren A en B en de Neo-Senioren.

Na 20 november a.s. zullen de namen van de deelnemers bekend zijn en te vinden op deze website en op www.schaatsen.nl. Meer info is te vinden in de Sportity-app met code KNSB-KBSL! Hier komen op de wedstrijddag de geldende protocollen, wedstrijdschema’s, startlijsten in. Wijzigingen worden m.b.v. pushberichten direct gemeld.

In ons Gewest zal op 27 januari 2024 ook in Tilburg het Nederlands Kampioenschap Pure Sprint / Super Sprint worden gehouden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Baancommissie Tilburg