Promotie Jeugdwedstrijden en Pupillencompetitie Eindhoven


Promotiewedstrijden voor jeugd (pupillen en junioren)

Ter promotie van wedstrijden voor Pupillen en Junioren zonder wedstrijdabonnement zijn er dit seizoen twee gratis promotiewedstrijden in Eindhoven, waarbij je kunt proberen of je wedstrijden leuk vindt.

Pupillen rijden een 100 en een 300 meter, de Junioren een 500 meter. Deze twee wedstrijden zijn op:

  • Zondag 26 november (18:15u)
  • Zaterdag 16 December (18:15u)

Op deze twee avonden is voor deze afstanden alleen een KNSB-licentie verplicht. Dit kan een daglicentie zijn als je die nog niet hebt. Als je daarna de smaak te pakken hebt, kun je een wedstrijdabonnement aanschaffen via je vereniging en ook meedoen aan de Pupillencompetitie en andere wedstrijden dit seizoen.

Pupillencompetitie (tweede helft seizoen)

Om meedoen aan wedstrijden voor pupillen nog leuker te maken zal er dit jaar wederom een competitie voor pupillen georganiseerd worden. Deze competitie staat open voor alle pupillen met een wedstrijdabonnement (baankaart) op één van de ijsbanen in ons Gewest. Dus heb je nog geen abonnement maar wel de smaak te pakken gekregen, neem dan een abonnement voor de tweede helft van het seizoen (50% van de prijs) en doe mee met de pupillencompetitie!

De competitie bestaat uit drie langebaanwedstrijden, waarbij de slechtste prestatie (of een keer missen) niet meegeteld zal worden. Zorg dus dat je ten minste twee keer een goede uitslag rijdt. De finale is op zaterdag 10 maart, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Na afloop van iedere wedstrijdavond wordt er een dagklassement gemaakt voor de pupillen AB, CD en EF jongens en meisjes. In iedere categorie krijgt de nummer één 10,1 punten, de nummer twee 9 punten, de nummer drie 8 punten, enzovoorts.

Na afloop van de finale wordt het eindklassement opgemaakt en is er een prijsuitreiking voor de zes categorieën.

De volgende wedstrijden vormen samen de Pupillencompetitie:

  • Zondag 21 januari – ABCD: 300 + 500 | EF: 100 + 300
  • Zondag 18 februari – ABCD: 300 + 500 | EF: 100 + 300
  • Zaterdag 10 maart – AB: 500 + 700 | CD: 300 + 500 | EF: 100 + 300

Schrijf je in via de Kalender.

Jeugdmarathons

Naast deze langebaanwedstrijden zijn er dit jaar ook drie marathonwedstrijden voor pupillen en junioren. Ook hier wordt een klassement opgemaakt over de verschillende wedstrijden. De drie marathons worden gereden op:

  • Zaterdag 4 november
  • Zaterdag 2 december
  • Zaterdag 24 februari

Deze marathons zijn een mooie kans om kennis te maken met een andere schaatsdiscipline en je te meten met je leeftijdsgenoten.

Schrijf je in via de Kalender.

Voor vragen neem je contact op met de Baancommissie Eindhoven.