Baancommissie Tilburg


Laatste Nieuws

Wedstrijden

In het bestand Wat is er nodig voor wedstrijd lees je alles vanaf het moment dat je als actief sporter door je vereniging bij de KNSB bent aangemeld.

Op deze website kan men inschrijven via de Wedstrijdkalender voor de wedstrijden in Tilburg.

Op de woensdag vóór het wedstrijdweekend om 18:00 uur is er een “tussentijdse sluiting” van de inschrijving, waarin de definitieve maximale deelnemersaantallen worden vastgelegd. Alle rijders met een TB-wedstrijd- of selectie-abonnement, dienen zich vóór de woensdag 18:00 uur voor het wedstrijdweekend ingeschreven te hebben.

Voor Gastrijders en of Daglicentierijders is er een maximaal deelnemersaantal ingesteld. Mogelijk wordt dit na de woensdag 18:00 uur bijgesteld, afhankelijk van het aantal deelnemende abonnementhouders.

Na de woensdagavond kan alleen nog ingeschreven worden voor de openstaande restplaatsen in geval van niet gehaalde maximale deelnemersaantallen. Of als er een afmelding heeft plaatsgevonden, dan is inschrijving direct weer mogelijk.

De definitieve sluiting van inschrijving en uiterlijke afmeldtijdstip is op de wedstrijddag om 15:00 uur. Afmelden voor wedstrijden kan alléén via de KNSB-mail. Lukt dit niet, dan tot op de wedstrijddag 15:00 uur via wedstrijden.tilburg@knsbzuid.nl.

Voor de laatste info, tijdschema’s en startlijsten, gebruik de Sportity-App met code WED-TIL

Belangrijke info

Contact

De organisatie van de gewestelijke langebaanwedstrijden op de Ireen Wüst ijsbaan vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de Baancommissie Tilburg. Een Baancommissie is een commissie van de Gewestelijke Technische Commissie Langebaan/Kortebaan. Deze GTC is op haar beurt een commissie van de KNSB Noord-Brabant / Limburg / Zeeland en verantwoordelijk voor alle disciplines van het langebaan/kortebaanschaatsen (100 t/m 10.000m). De organisatie van de marathonwedstrijden is de verantwoordelijkheid van de GTC Marathon.

Tijdens de activiteiten zal één van de leden van de Baancommissie (of een vertegenwoordiger daarvan) aanspreekbaar zijn en indien nodig beslissingen nemen. Opmerkingen, klachten en suggesties kunnen mondeling maar liefst schriftelijk bij de Baancommissie-leden worden ingediend en zullen binnen de Baancommissie besproken worden.

Vrijwilligers

Zonder juryleden geen wedstrijden lees hier de mogelijkheden over het basisjury certificaat en de mogelijkheden van de andere officiële rollen die bij iedere wedstrijd noodzakelijk zijn.

Wist u dat:

 • Voor de organisatie van gewestelijke/regio/landelijke wedstrijden de baancommissie verantwoordelijk is en uit 7 bestuursleden bestaat.
 • De Baancommissie niet meer volledig bezet is.
 • Voor een Trainingswedstrijd Langebaan minimaal 15 mensen nodig zijn.
 • Voor Gewestelijk, Regio en/of Landelijk Langebaanwedstrijden dit er minimaal 23 moeten zijn.
 • Voor Baan/Regio-Marathonwedstrijden dit er minimaal 15 zijn.
 • Voor de Landelijke Marathon dit er minimaal 40 zijn.
 • Deze aantallen mensen hierboven allemaal VRIJWILLIGERS zijn.
 • Zonder deze vrijwilligers geen wedstrijden mogelijk zijn.
 • Er te weinig vrijwilligers zijn.
 • Zonder vrijwilligers wedstrijden uit kunnen gaan vallen.
 • Deze vrijwilligers niet persé schaatsers of lid van een vereniging moeten zijn.
 • U als ouder, verzorger, broer, zus, oom, tante, oma, opa, vriend(in) of schaatsliefhebber zich al als vrijwilliger kunt inzetten.
 • Vrijwilligers die elke week willen helpen welkom zijn. Maar vrijwilligers die 1x per maand willen helpen net zo goed welkom zijn.
 • Baancommissie Tilburg op zoek is naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten en willen helpen om het wedstrijdschaatsen mogelijk te houden in Tilburg. Meld je aan als vrijwilliger voor één van de onderstaande functies.

Documentatie voor de openstaande vrijwilligersfuncties:

Fotoalbums

Voor vragen over een foto: mail Jeroen Happel (iljer@home.nl)