Gewestelijk Kampioenschap Pupillen & Junioren C


Bij binnenkomst zag ik het al: ‘showtime’. Grijze mannen waren bezig met een podium en glinsterende bokalen. Drie scheidsrechters die met een duimstok de boarding aan het meten waren. Jurerende ouders met een BOA-uitstraling. Trainers die uitleg gaven over het aerodynamisch vastmaken van schaatsen. En onze flitsers Jeroen en Wouter die rond liepen met hun wapen in de aanslag.

Dit was overduidelijk de avond van het Gewestelijk Kampioenschap voor onze talenten. We zijn weer acht kampioenen rijker: Naomi Segers, Hilde Venemans, Luka Sterk, Maud Biezen, Gijs de Wit, Ramzi Coenraad, Senne van de Rest en Geophrey Coenraad. Zie het Klassement.

Het hele deelnemersveld zette sowieso prachtige prestaties neer. Maar liefst tweederde van alle tijden waren persoonlijke records. (Jaja, er mankeerde weer niks aan de periodisering van al die trainers.) De acht deelnemers met de grootste verbeteringen: Ghita de Kraker, Bibi Harmsen, Roos Iding, Gijs de Wit, Tobi Raams, Celiena Schellings, Rosemarijn Wijland en Lonneke Merckx.

Heeft u het gemist? Dom, dom, dom… , dat wordt weer een jaar wachten. Maar gelukkig hebben we de Foto’s nog.