Marathon


Informatie & Nieuwsbrief

De GTC Marathon informeert de rijders ieder jaar met het Marathon-Informatieboekje (in PDF – 24 pagina’s). Alles wat je dient te weten over het marathonschaatsen in Brabant / Limburg en Zeeland is hierin te vinden.

Daarnaast informeert de Marathonnieuwsbrief rijders over de meest actuele ontwikkelingen binnen het marathonschaatsen. Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en zo vaak als er nieuws te melden is:

Seizoen 2016 / 2017:

 

Marathon-competities

Baancompetities & Regiocompetitie

Deelname aan aan de baanmarathons staat open voor alle rijders (in bezit van abonnement en wedstrijdlicentie) in de klassen jeugd en senioren (C1, C2, Dames en Masters). Een aantal van de baanmarathons in Breda, Eindhoven, Geleen en Tilburg zijn tevens onderdeel van de de Regiocompetitie Zuid.

Recreantenmarathons

Ieder seizoen worden er in Breda, Eindhoven en Tilburg drie marathons voor recreanten georganiseerd, waarvoor ook een klassement opgesteld zal worden. Deelname aan deze marathons vereist geen abonnement of wedstrijdlicentie. Kijk op de kalender voor de juiste data.

Gewestelijk Kampioenschap

Eens per seizoen wordt het Gewestelijk Kampioenschap verreden. Deelname staat open voor abonnementshouders met wedstrijdlicentie die woonachtig zijn in het Gewest of in België.

Landelijke competitie

Een aantal landelijke marathons vinden plaats op banen in het Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Deelname bij de Heren Topdivisie, Heren 1e Divisie en Dames Topdivisie gaat op uitnodiging van de GTC Marathon.

 

Inschrijven

Inschrijven voor alle marathonwedstrijden gaat via de Kalender, via inschrijven.schaatsen.nl of ter plaatse voorafgaand aan de wedstrijd, afhankelijk van het type marathon.

Voor deelname aan iedere marathon is een KNSB-wedstrijdlicentie nodig, met uitzondering van de specifieke Recreanten-wedstrijden.

 

Meer info per ijsbaan

Voor specifieke marathon-informatie per ijsbaan ga je naar de website van de desbetreffende werkgroep:

 

Reglementen

Belangrijke punten:

  • Vanaf 2016 moet iedere deelnemer (van pupil tot topsporter) een ASTM-goedgekeurde helm dragen (een shorttrack-helm). Fietshelmen zijn dus niet toegestaan.
  • Tevens moet iedere wedstrijdrijder snijvaste handschoenen, snijvaste enkelbeschermers en snijvaste scheenbeschermers dragen. Geadviseerd wordt het dragen van een snijvaste nekbeschermer.
  • Beennummers moet goed zichtbaar voor de jury worden gedragen.
  • In de jurytorens wordt uiterste concentratie vereist. Deze zijn daarom niet toegankelijk voor rijders en coaches.
  • Tussentijdse afmeldingen / problemen graag melden bij de scheidsrechter.
  • Aanvangstijden in de wedstrijdkalender voor de marathon zijn richttijden.

 

Organisatie

De organisatie van deze marathons is in handen van de lokale werkgroepen en commissies onder de verantwoordelijkheid van de Gewestelijke Technische Commissies (GTC) Marathon.