Gewestelijk Kampioenschap 1500 meter


Volop strijd bij het GAK 1500 meter

Afgelopen zondagavond streed het creme de la creme uit het zuiden om de gewestelijke titels op de mijl. Soms met de vooraf verwachte winnaar/winnares, soms met een verrassende winnaar/winnares, soms afgetekend, soms met klein verschil.

Bij de meisjes junioren C maakte Lotte Groenen het verschil met een snel eerste deel van haar rit, waardoor zij het goud opeiste en Bo Mengerink het zilver kreeg. Maud Beusen reed ook sterk en dat leverde haar het brons op.

Bij de jongens junioren C was Meinte Mellema duidelijk te snel voor de rest. In een rechtstreeks duel mochten Mikel Kuijpers en Bryant Boogert uitmaken wie de andere medailles zou krijgen. Mikel bouwde een gestage voorsprong op, maar in de laatste ronde kwam Bryant nog gevaarlijk opzetten. Mikel hield echter net genoeg voorsprong over waardoor hij het zilver kreeg en Bryant het brons.

Bij de meisjes junioren B was het bijna alleen IJsclub Eindhoven wat de klok sloeg. Claire Garretsen en Marie Jeanne van Wonderen reden met persoonlijke records naar goud respectievelijk zilver. Bijna was er een volledig IJCE-podium, ware het niet dat Ilse Koelewijn net een fractie van een seconde sneller bleek dan Sophie van Oosterhout, waardoor eerstgenoemde het brons omgehangen kreeg.

Bij de jongens junioren B piekte Wessel van Dam op het juiste moment met een PR waardoor hij vrij afgetekend won. IJCT’ers Thomas Jansen en Bram Schouten zorgden voor juichmomenten bij het thuispubliek.

Bij de dames junioren A leek Sanne van Duijnhoven in haar rit op gouden koers te liggen. Echter Femke Thiessen reed in een paar ritten voor haar zo’n sterke slotronde dat zij uiteindelijk als snelste uit de bus kwam. En Sanne dus het zilver kreeg. Sarina van Dijk reed met een gedegen rit naar het brons.

Bij de heren junioren A was Colin Schrijver de min of meer verwachte en terechte winnaar. Voor Lars Mengerink is de mijl eigenlijk nog te kort, hoewel hij de op een na snelste slotronde van allemaal reed. Ruim voldoende voor het zilver. Thom Botermans ging als nummer drie mee naar het podium.

Bij de dames neo-senioren en senioren was de spoeling qua deelnemers helaas dun. Maar dat doet niets af aan de goede ritten die Linda Pulles (goud bij de neo’s), Sanne Thiessen (zilver bij de neo’s) en Jip Spel (goud bij de senioren) reden; alle drie reden ze hun beste seizoenstijd.

Bij de heren senioren reed Pieter de Munck de snelste tijd van allemaal op deze avond en daarmee won hij uiteraard het goud. Joost Hermans en Geert Antonis snelden naar het zilver en brons.

Bij de dames Masters hadden we de drie musketiers uit Breda op het podium; Lian van Dongen, voor Maura Swinkels, op haar beurt voor Noor van der Ster. Ze zullen nog wel eens nabespreken wat ze hadden moeten doen om de volgorde anders te laten zijn.

Het zwaarst bezet was de categorie heren Masters. (Nee, nee, ik bedoel het natuurlijk in figuurlijke zin.) Winnaar werd uiteindelijk Eric de Ruijter, voor Michel du Crocq en Aart van Beuzekom.

Voor sfeerbeelden kun je terecht in het album met zowel actiefoto’s als juichfoto’s op het podium: Gewestelijk Kampioenschap 1500M van Jeroen Happel.