Baancompetitie voor Pup A, Jun C, Jun B


Ook dit jaar is er weer een Baancompetitie voor Pupillen A, Junioren C en Junioren B. Een spannende competitie over verschillende afstanden op verschillende ijsbanen, die inmiddels al van start gegaan is met het GK Marathon. Na dit GK komen er nu nog 3 wedstrijden aan – genoeg kans om punten te pakken dus. Als Gewest zien we deze wedstrijden als een mooie onderlinge strijd voor rijders van de verschillende ijsbanen.

Tijdens elke wedstrijd staat een andere discipline centraal: Op het snelle ijs van Breda gaan we 20 januari sprinten met de 3 kortste afstanden op het programma. In Eindhoven wordt op 26 januari de sprint gecombineerd met een 500 en een 1500 meter– een hele afstand!. En in de overdekte hal van Tilburg wordt 3 februari de 500 en de 1000 meter geschaatst.  Een divers programma dus, waarbij je soms uitgedaagd gaat worden buiten je comfortzone.

De beste schaatser wint door zo veel mogelijk punten te verzamelen. De punten worden precies zo berekend als bij de grote dames en heren in de World Cup. Dat wil zeggen 60 punten voor een 1e plaats per afstand. Daarna tellen je beste 5 afstanden mee in het eindklassement. Hoe het klassement precies werkt kun je lezen in de reglementen (in PDF).

Bij een GK wint de beste specialist, bij deze Baancompetitie wint de meest constante. Met de grote kampioenschappen hoor je de rijders altijd zeggen ‘je moet wel even 4 goede races rijden’ – het is het cliché van elke commentator. Bij de baancompetitie heb je zelfs 5 goede races nodig! Veel succes allemaal! Dat de meest constante rijder mag winnen!

Inschrijven gaat zoals altijd via de Kalender.