Gewestelijke Pupillen-Kampioenen Langebaan


Dat was wat je noemt een heerlijk wedstrijdje dat onze pupillen ons voorschotelden vanavond. Het goed opgekomen publiek heeft kunnen genieten van een spannende strijd en veel, heeeeeel veel PR’s, 65 stuks (van de mogelijke 106) als ik goed geteld heb! Maar de jongens en meiden waren dan ook goed geprepareerd; je kon zien dat met name de starts veel aandacht gehad hebben recentelijk. Over starts gesproken; we weten nu ook dat een starter zelf een valse start kan veroorzaken….

Maar jullie willen natuurlijk weten wie er uiteindelijk op het podium gestaan hebben. Bij de meisjes pupillen D tot F heerste Amber Feller. De overige bekers waren voor Carlijn te Poele en Hilde Venemans. Marit Damen mocht dankzij 2 PR’s het goud ophalen bij de meisjes B-C en kreeg op het ereschavot gezelschap van Janine Garretsen en Maud Biezen.

Bij de oudste dames ging de winst naar Lianne van Gammeren, net voor Karlijn Schellekens. Het brons was er voor Roos Meijer. Bij de jongens D tot F was het ongemeen spannend tussen Sven Hamberg en Loek van de Bruggen. Ik heb het verschil even nagerekend. Na in totaal 800 meter schaatsen bedroeg de voorsprong van Sven circa 30 centimeter. Nummer drie in deze categorie was Boris Pieneman. Geophrey Coenraad liet duidelijk zien dat hij de sterkste was in de categorie B-C en kreeg op het podium gezelschap van Sil Bergsma en Damian Verhoeven.

Het spannendst was het bij de jongens pupillen A met kleine verschillen tussen de eerste 6 van het eindklassement. Ter illustratie: de nummer 1 was tweede en vierde op de individuele afstanden. De nummer zes derde en vijfde. Uiteindelijk werd Bram ten Berge de winnaar en werd hij op het podium geflankeerd door Eise van Schijndel en Rutger Verhoeff.

Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Jeroen Happel.