Eindhoven Trofee: Schaatsklassieker van het Zuiden


Volgende week zaterdag 20 en zondag 21 november is het weer zover! Dan gaan een mooi aantal van de allround-toppers van Nederland de strijd aan om de Eindhoven Trofee 2021. In twee dagen rijden de deelnemers vier verschillende afstanden op het ijs van het IJssportcentrum Eindhoven.

Eerdere edities van de Eindhoven Trofee werden gewonnen door rijders als Tjerk de Boer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij. De deelnemers voor dit jaar worden binnenkort door de KNSB bekend gemaakt.

Klassieker

De Eindhoven Trofee wordt dit jaar voor de 44e maal verreden en is daarmee een van de oudste schaatsklassiekers van ons land. Sinds de jaren 1976 staat er ieder jaar een mooie groep mannelijke topschaatsers en aanstormende talenten aan de start. Een podiumplek bij de Eindhoven Trofee levert direct een startbewijs voor het Daikin NK Allround op, plus punten voor de Rabo Holland Cup.

Kom kijken

Op zaterdag zullen de kortste (500 meter) en langste afstand (5 km) verreden worden, terwijl op zondag de spectaculaire 1500 meter en middenafstand (3 km) op het programma staan. De wedstrijden beginnen beide dagen om 18:30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie kijk je op www.eindhoventrofee.nl

Rabo Holland Cup

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden voor de nationale schaatstop die bezig zijn de stap naar World Cups te maken. De wedstrijdreeks bestaat uit acht wedstrijden. Tegelijk met de Eindhoven Trofee voor heren wordt in Haarlem de Kraantje Lek Trofee voor dames verreden.