AFGELAST- Schaats–Loop evenement


Op zaterdag 21 maart organiseren IJsclub Tilburg en atletiekvereniging Attila voor de zevende keer een winterduatlon in Tilburg. ​Dit sportevenement in Tilburg combineert schaatsen op de Ireen Wüst ijsbaan met lopen op de gemeentelijke atletiekbaan.

Iedereen kan meedoen, recreanten en wedstrijdatleten, jong en oud. Na diverse rondjes op de ijsbaan afgelegd te hebben worden de schaatsen in de wisselzone verwisseld voor loopschoenen. Vervolgens loop je naar de atletiekbaan waar het looponderdeel wordt afgewerkt. De finish is op de atletiekbaan.

Voor elk onderdeel en leeftijdscategorie is deelname in teamverband mogelijk waarbij de ene deelnemer schaatst en de andere loopt. Ook is de combinatie kind en ouder mogelijk, kinderen van 6 t/m 10 jaar nemen het schaatsonderdeel voor hun rekening en hun vader of moeder gaan daarna hardlopen.

Er wordt om 9.45 uur gestart met een wedstrijd voor kinderen vanaf 6 jaar, waarna diverse onderdelen voor de jeugd volgen. Om 10.20 uur wordt er gestreden in een speciale duo-wedstrijd voor deelnemers vanaf 17 jaar. Het evenement wordt om 11.00 uur afgesloten met een wedstrijd voor de senioren en masters.

De deelnemers en toeschouwers kunnen de tijden en het aantal afgelegde ronden volgen op de scoreborden bij de ijsbaan en atletiekbaan. Inschrijven is mogelijk t/m 10 maart 2020. Voor meer info, zie schaatsloop.jouwweb.nl.

Ondersteuning Baancommissie Tilburg