Tussenstand RONO Sport Pupillencompetitie


Op zondag 5 januari werd de tweede van vier wedstrijden om de RONO Sport Pupillencompetitie verreden in Eindhoven. De pupillen zijn voor deze competitie ingedeeld in drie klassen. Waren er de eerste wedstrijd 11 deelnemers, deze avond waren er maar liefst 28 deelnemers van diverse banen uit het Gewest. Dat zorgde voor een gezellige drukte aan de baan met veel supporters langs de kant. Met een redelijke temperatuur van 8 graden en droog weer waren de ijscondities goed en werden er heel wat PRs gereden.

Bekijk de Daguitslag en het volledige Tussenklassement (in PDF).

Pupillen E & F

De jongste pupillen reden een 100 en 300 meter en gingen als eerste van start. Bij de dames E en F waren de rijders aan elkaar gewaagd, maar wist Tess van der Griend toch de meeste punten te pakken waardoor ze nu gelijk opgaat met Carlijn te Poele, die deze avond niet aanwezig was – ze had de avond ervoor, zoals veel IJCE-pupillen het IJCE Pupillentoernooi gereden. Bij de heren E en F deed alleen Kaemoa Story mee, die daarmee een sterke uitgangspositie heeft voor de komende wedstrijden.

Pupillen C & D

De pupillen C en D reden een pure sprint, dus een 100, 300 en 500 meter. Zowel bij de heren als dames maar liefst 6 deelnemers met veel onderlinge concurrentie. Hilde Venemans wist Vera Makarevich voor zich te houden, maar Vera staat wel bovenaan in het klassement door haar goede prestatie tijdens de eerste wedstrijd. Bij de heren een duidelijke zege voor Loek van der Bruggen, maar Jesper verhoeff en Laurens de Putter blijven hem nog mooi voor in het klassement, door hun prestaties de vorige keer. Die strijd gaat nog heel spannend worden.

Pupillen A & B

De pupillen A en B reden dit keer een 500m en 700m. Op die 700m veel PRs, omdat dat een afstand is die minder vaak wordt gereden. Bij de dames waren er op de eerste wedstrijd geen rijders, zodat de strijd tussen Floor Groenen en Emma van Dijck ging. Helaas maakte Emma een verkeerde wissel op de 700m, maar ze heeft wel de punten te pakken voor de tweede plek in het tussenklassement. Bij de heren waren er maar liefst 10 deelnemers, waarvan 4 rijders die er de eerste wedstrijd ook bij waren. Damian Verhoeven reed soepel naar de eerste plek, maar in het klassement staat Ive Snijders met veel punten aan kop, omdat hij heel stabiel presteerde deze en vorige keer. Ook hier wordt de strijd dus nog spannend!

Volgende wedstrijd – 26 januari

De derde wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 26 januari – inschrijven kan via de link. Dan rijden de A en B weer net als de C en D een pure sprint. Op de finaledag op 1 maart wordt de competitie afgesloten. Dan zal er een prijsuitreiking zijn met een prijsje voor alle deelnemers aan de competitie. Het was fantastisch zoveel pupillen op de baan te zien. Dus graag tot de volgende wedstrijd!