Tussenstand Baancompetitie na 2 wedstrijden


Zondag 1 december was de tweede wedstrijd van het drieluik van de baancompetitie voor pupillen A en junioren C en B. Jammer genoeg was het aantal deelnemers deze keer minder dan gebruikelijk. Maar degene die wel deelnamen hebben zich in de meeste gevallen verzekerd van een goede uitgangspositie voor de finale in Breda later dit seizoen.

Bij de meisjes pupillen A heeft Maud Biezen een goede uitgangspositie verworven; 1x winnen op de resterende drie afstanden volstaat voor haar. Bij de jongens pupillen A heeft Damian Verhoeven de druk op Geophrey Coenraad fors opgevoerd; laatstgenoemde kan zich geen misser veroorloven in de afsluitende wedstrijd.

Eenzelfde beeld zien we bij de dames junioren C; Bo Mengerink is/was de grote kanshebber maar Karlijn Schellekens dwingt haar nu tot 3 noodzakelijke foutloze ritten. Bij de heren junioren C heeft Thijs van de Burgt goede zaken gedaan. Maar het is hier zeker nog geen gelopen koers; Felix Schussler en Teun van der Linden kunnen met drie goede races nog roet in het eten gooien.

Bij de dames junioren B is niets veranderd ten opzichte van vorige keer. Bij de heren junioren B lijkt de beslissing gevallen. Meinte Mellema heeft bij de laatste wedstrijd voldoende aan 1 winnende rit om zich tot eindwinnaar te mogen kronen. Dat moet ie natuurlijk nog wel even doen.

In de volgende link kun je het volledige tussenklassement zien (in PDF).

Tot ziens bij de afsluitende wedstrijd in Breda op 25 januari. De supersprint-afstanden 100, 300 en 500 meter staan dan geprogrammeerd.