Toon gezet in eerste wedstrijd baancompetitie


Zondag was de aftrap van onze driedaagse baancompetitie voor pupillen A en junioren C en B. Al na twee van de in totaal zeven te rijden afstanden is duidelijk dat het dit seizoen in de meeste categorieën een felle strijd zal worden.

De meesten van de pupillen reden voor het eerst een 1500 meter en lieten door hun race-opbouw zien dat al heel goed aan te kunnen. Geophrey Coenraad reed en passant naar een dik, dik baanrecord.

Bij de dames junioren C is Bo Mengerink (vooralsnog) oppermachtig, maar achter haar zou het wel eens volop stuivertje wisselen kunnen worden. Bij de heren junioren C beginnen we gewoon met een drietal dat gedeeld bovenaan staat; Thijs van de Burgt, Felix Schussler en Teun van der Linden. Hoe spannend wil je het hebben.

Bij de dames junioren B lijkt Marie Jeanne van Wonderen een eerste klap uitgedeeld te hebben. Maar de andere dames zijn niet ver weg; dus met de regel dat de slechtste twee resultaten geschrapt worden kan het nog alle kanten op. Bij de jongens junioren B lijkt een drietal zich voor nu even afgesplitst te hebben van de rest: Meinte Mellema, Mikel Kuijpers en Bram Schouten. Maar ook hier zal de ‘vorm van de dag’ later dit seizoen wel eens de doorslaggevende factor kunnen worden.

Zie hier het tussenklassement na de eerste wedstrijd.

Wordt vervolgd in Eindhoven op 1 december aanstaande.