Speaker-opleiding KNSB op 21 december


Op zaterdag 21 december 2019 zal de KNSB de Speaker-cursus organiseren. Deze cursus duurt één dag, van 10:00 tot 16:00 uur en vindt plaats op de Vechtsebanen Utrecht.

De speaker doet verslag van wedstrijden en evenementen ten behoeve van de verschillende disciplines. De speaker functioneert direct onder de scheidsrechter van een betreffende wedstrijd en heeft daarbij een duidelijke PR/entertainer-taak als het gaat om de uitstraling van de wedstrijden c.q. evenementen, voor zowel de organisatie als eventuele sponsoren.

De opleiding tot speaker is een korte praktijkgerichte opleiding voor mensen die tijdens wedstrijden gaan omroepen. Deze opleiding bestaat uit één praktijkgerichte dag waarin alle facetten van het speakeren behandeld worden, namelijk:

  • Voorbereiden op wedstrijden
  • Samenwerken in teamverband
  • Begeleiden van wedstrijden
  • Communiceren

Het is niet noodzakelijk om in het bezit te zijn van een basis-jury-certificaat, hoewel dit wel aan te raden is.

Aanmelden voor deze cursus kan via de webshop van de KNSB. Om deelname te promoten neemt het Gewest dit jaar de cursuskosten voor haar rekening.