Rabo Holland Cup 3


Het komend weekend 9 en 10 februari heeft de baancommissie van de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg de eer om een landelijke wedstrijd te organiseren om de Rabo Holland Cup.

De baancommissie krijgt daarbij hulp van veel andere vrijwilligers van IJsclub Tilburg en Schaatsclub De Vennen.

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie langebaanwedstrijden van de KNSB. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor schaatsers uit de landelijke subtop, die zich niet hebben geplaatst voor de internationale wedstrijden om de World Cup, en aanstormend talent. Als aanstormend talent heeft Maud Lugters van IJsclub Tilburg van de KNSB een uitnodiging gekregen en zich ingeschreven voor de 500 en 1000 meter op haar thuisbaan.

De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag 9 als zondag 10 februari om 18:30 uur en zijn gratis toegankelijk. Op zaterdag worden ritten over 500 en 1500 meter gereden en op zondag staan 1000, 3000 (dames) en 5000 (heren) meter op het programma. Voor de schaatsliefhebbers uit Brabant is dit een unieke mogelijkheid om dichtbij huis een schaatswedstrijd op hoog niveau te zien.

Meer informatie: Rabo Holland Cup 3 op Schaatsen.nl