Olav Kooij 2e op NK marathon Junioren C


Wederom succes voor de gewestelijke baanselectie Breda. Zaterdag 11 februari was de Uithof het decor voor het NK marathon junioren. Ons gewest werd vertegenwoordigd door Fleur Biesbroek, Olav Kooij, Jarle Gerrits, Daan van der Elst (allen C) en Carmen van der Peet, Ruben Demaret, Colin Schrijver (allen B).

Olav marathon klein

Fleur kwam bij de dames als eerste op het ijs voor haar 15 rondes. Ze eindigde op een prachtige 15e plaats. De heren C mochten (voor het eerst) 25 rondes gaan rijden. Deze wedstrijd werd vooral gekenmerkt door veel valpartijen, waarbij ook Jarle het slachtoffer werd. Daan reed een sterk tussenstuk, waar hij zich regelmatig voorin liet zien en eindigde uiteindelijk op de 18e plaats. Olav Kooij toonde zich als een van de sterkste rijders door continue in de voorste gelederen te rijden. De laatste ronde ging hij ook als eerste in, maar moest helaas op 50 meter van de streep Ivo de la Porte voor laten gaan. Wel een uitstekende prestatie van Olav en een dik verdiende 2e plaats!

Carmen mocht bij de dames B ook 25 rondjes rijden en deed dat met veel overgave. Ze reed in het sterke veld met gemak mee en eindigde op een verdiende 15e plaats. De mannen B deden er nog een schepje bovenop en reden 35 rondes. Ruben kwam helaas door een val in de 10e ronde op grote achterstand en moest de strijd staken. Colin reed de hele wedstrijd als B1 zeer verdienstelijk uit (28e).