Tilburg Sprint Cup


Op zondag 20 november 2022 zal de Tilburg Sprint Cup verreden worden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg als 1ste van de 4 Sprint-Leaque wedstrijden dit seizoen en dit voor de eerste keer als Tilburg Sprint Cup. De toegang is gratis

Tijdens de Sprint League strijden de snelste schaatsers van ons land tegen elkaar. Het is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Supersprint, Pure Sprint. De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Sprint League wedstrijd kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de schaatser die de meeste punten in het eindklassement heeft de winnaar.

Bij deze wedstrijd voor Junioren B, Junioren A en Neo-Senioren/Senioren, Dames en Heren worden de afstanden 100m, 300m en 500m verreden. De wedstrijd begint om 18.15u op de 400m-baan van de Ireen Wüst IJsbaan, Stappegoorweg, Tilburg. In het deelnemersveld is ons Gewest  Noord-Brabant-Limburg-Zeeland met enkele talenten vertegenwoordigd.

Deze wedstrijd is te volgen via een livestream

Info wordt beschikbaar gesteld in de Sportity app: https://sportity.com/app. Wachtwoord: KNSB-KBSL!

Hier komen op de wedstrijddag de geldende protocollen, wedstrijdschema’s, startlijsten in en wijzigingen worden m.b.v. pushberichten direct gemeld.

Informatiebulletin: zie Sportity-app

Baancommissie Tilburg