Wedstrijdjury gezocht: tekort in Eindhoven & gratis online opleiding


Beste schaatsers, familieleden en schaatsliefhebbers, ieder weekend organiseren de verschillende schaatsverenigingen in Eindhoven wedstrijden voor jeugd en volwassenen.

Om deze wedstrijden te kunnen organiseren zijn iedere wedstrijdavond gekwalificeerde en gecertificeerde juryleden nodig voor een aantal specialistische taken. Naast de handtijdklokkers gaat het over vijf officiële rollen die bij iedere wedstrijd noodzakelijk zijn:

  • Scheidsrechter
  • Starter
  • Speaker
  • Elektronische-Tijdwaarnemer (ET)
  • Vantage-bediener

Om de langebaanwedstrijden te kunnen blijven organiseren is er nu behoefte aan aanwas van de vrijwilligers die deze taken uitvoeren.

Tekort aan ET- en Vantage-bedieners

Afgelopen jaren zijn er een aantal scheidsrechters en starters opgeleid en bijgekomen in Eindhoven. Er is nu echter een tekort aan Elektronische-Tijdwaarnemers en Vantage-computer-bedieners.

Beide taken bestaan uit het bedienen van een computer tijdens de wedstrijden. De Vantage-pc voor het opstellen van startlijsten, uitslagen en klassementen en de ET-pc voor het meten en verwerken van alle rondetijden en eindtijden per rit.

De opleiding voor deze twee functies wordt gedaan door de Baancommissie Eindhoven en huidige vrijwilligers en is in overleg flexibel in te delen. Enige computervaardigheden en ervaring met Excel zijn hierbij nuttig.

Voorafgaand hieraan is het zeer nuttig om eerst de cursus Basis-Jury Langebaan te doen. Met dit certificaat kan vervolgens één van de vervolgopleidingen gevolgd worden voor bovenstaande jurytaken.

Basis-Jury Langebaan: Online opleiding

Vanaf dit jaar is de opleiding tot Basis-Jury Langebaan geheel vernieuwd en bijna geheel via e-learning te volgen. Dat wil zeggen dat je de opleiding kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast zijn er twee bijeenkomsten waarbij je aanwezig dient te zijn, één online is en één fysiek bij de KNSB.

Voor meer details over inhoud van de opleiding Basis-Jury Langebaan, zie de website van de KNSB en de flyer van de KNSB. De opleidingskosten (á 65 euro) zullen dit seizoen volledig door het Gewest KNSB Zuid voor haar rekening genomen worden. Details hierover zijn te vinden in de toelichting onkostenvergoeding.

Oproep: Graag jullie hulp bij het promoten van deze basis-jury-opleiding en het vinden van vrijwilligers voor bovenstaande jurytaken binnen jullie vereniging.

Direct inschrijven voor deze opleiding kan via Mijn KNSB.

Vragen?

Heb je vragen en/of ben je geïnteresseerd, richt je dan tot het Baancommissielid van je eigen vereniging of mail ons via het Contactformulier.