Gewestelijk Kampioenschap Pupillen en Junioren C


Onder de deelnemers van de Gewestelijke Kampioenschappen Allround Pupillen en Junioren C was het lagedrukgebied bij de voorbereiding het gesprek. Er werden 84 persoonlijke records gereden door de deelnemers. Lag het hier aan of aan de ijsconditie, met de vraag van de scheidsrechters aan ijsmeester Berry hoelang het ijs zich zou houden, was zijn antwoord tot maart zeker wel, en hij ging daarop een prima ijsvloertje voor jullie klaar leggen.

PR-verbeteringen bij de pupillen F-E-D op beide afstanden 15x Isabel Segers op haar 300m met 3,58 sec wat haar bracht naar de 2e plaats in het algemeen klassement.  En het kan nog beter Vera Makarevich verbeterde haar 300m met 3,82 en de 500m met 7,16 sec. Gewestelijke kampioenen Pupillen F-E-D werden bij de meisjes Hilde Venemans en bij de jongens Ramzi Coenraad.

Bij de pupillen C-B ging de strijd bij de 300m tussen Daan Segers en Aron Brandwijk en met dezelfde finishtijd maar even naar de duizenden gekeken Aron werd op deze ritafstand toch tweede 0,007 verschil. Na de 500m bleef deze stand ook zo zodat Daan zich gewestelijk kampioen mag noemen bij de jongens. Bij de meisjes werd Maud Groenen de kampioen met twee gewonnen afstanden. In totaal werden in deze categorie 17x een Pr verbeterd.

Pupillen A 14 stuks Pr verbeteringen, gewestelijk kampioen meisjes Janine Garretsen met 2 Pr’s op haar naam en het geluk dat zij op zondagmiddag nog kon inschrijven door een afmelder in haar start combinatie. Ook in dit klassement een Groenen op het podium Floor genaamd. Bij de jongens werd Geophrey Coenraad overtuigend kampioen met een puntenverschil van 12.340 op nummer twee Lars Boon. Damian Verhoeven verspeelde zijn kans op de tweede plek door valse starts op de 500m, maar hoofd omhoog Damian, dat overkomt de beste rijders wel meerdere keren zelfs.

Zijn we aangekomen aan de junioren C zij reden de combi 500-1500m gezamenlijk goed voor 38 persoonlijke records. Hier komen we de derde Groenen tegen, bij deze familie zal de avond nog lang feest zijn geweest. Gewestelijk kampioen Lotte met twee gewonnen afstanden. Als ook Bryant Boogert bij de jongens. Ook hier twee DQ’s Merijn Beusen op de 500m en Floran Plompen op de 1500 – hij verspeelde zijn Pr, naar schatting zou dit ongeveer 6 sec zijn geweest, hij dacht al gefinisht te hebben op de 1000m lijn, wakker geroepen door speaker Mirjam ging hij door maar finishte helaas in de verkeerde baan. De grootste Pr verbetering werd gereden door Tom van Dijck met maar liefs 6,4 sec op de 1500m.

Om 21.15 uur was de ijshal leeg, de organisatoren vertelde mij dat er alleen maar kampioenen waren vanavond want alle deelnemers zijn weer een ervaring rijker, gewonnen of niet gewonnen. IJsmeester Berry reed nog zijn laatste rondjes met een grote glimlach waarom zou dat dan zijn…

Foto’s van onze huisfotografen in dit Flickr-album.