Eindhoven: Pupillen gaan voor!


De Baancommissie en Verenigingen in Eindhoven willen graag bevorderen dat ook de jonge schaatsers (pupillen t/m 12 jaar) vaak en makkelijk wedstrijden kunnen rijden.

Vooraan in programma

Daarom zal op alle wedstrijdavonden waar de 100m en 300m op het programma staan, de indeling van de wedstrijd zo zijn dat de 100 en 300 meter direct in het eerste blok verreden worden. In voorgaande jaren werd de 300m pas later op de avond gereden samen met de 1500m. Pupillen zullen nu dus als eerste aan de beurt zijn en kunnen op tijd weer naar huis.

Voor rijders van de pure sprint (100/300/500m) betekent dit dat ze hun 100 en 300 meter rijden voor de eerste dweil en de 500m na deze dweil. Zij zullen dus ook rond 20:00 uur klaar zijn met de wedstrijd.

Gratis deelname

Om deelname te promoten mogen pupillen voor de wedstrijden op 19 oktober en 3 november gratis inschrijven voor een 100 plus 300 meter. Het enige wat nodig is, is een Wedstrijdlicentie. Voor pupillen kost dat 10,80 euro voor een heel jaar. Deze licentie is ook nodig voor deelname aan het Kleine-Banen-Toernooi en kan ook gebruikt worden voor wedstrijden op inline-skates in de zomer. Vraag bij je club na wat je KNSB-relatienummer is, wanneer je een licentie aan wilt vragen.

Inschrijven

De inschrijving voor 19 oktober is geopend via inschrijven.schaatsen.nl. Kies hier onderdeel 1: Promotie.