Baancompetitie weer van start


Ook dit seizoen organiseren de gezamenlijke baancommissies weer de Baancompetitie voor pupillen A, junioren C en junioren B. Niets mooiers toch dan je, verspreid over het seizoen, te kunnen meten met je leeftijdsgenoten.

Het competitieschema voor deze winter:

 • 10 november te Tilburg; afstanden 500-1500  (ook voor de pupillen A!)
 • 1 december te Eindhoven; afstanden 500-1000
 • 25 januari te Breda; afstanden 100-300-500

Op elke individuele afstand worden punten verdeeld:

 • nr 1: 60 punten
 • nr 2: 54
 • nr 3: 48
 • nr 4: 43
 • nr 5: 40
 • nr 6: 38
 • nr 7: 36
 • nr 8: 34
 • nr 9: 32
 • nr 10: 31

Om het geheel nog wat spannender te maken en om te voorkomen dat iemand door bijvoorbeeld een val of 1 mindere afstand meteen kansloos is voor de medailles, wordt het eindklassement bepaald door iemands beste 5 resultaten. Dus de twee slechtste scores van de 7 worden weggestreept. Wie kronen zich tot de meest regelmatige rijd(st)ers van zijn leeftijd van Zuid-Nederland?

Deelname staat open voor alle rijd(st)ers uit ons gewest uit deze leeftijdscategorieën die in het bezit zijn van een wedstrijdabonnement. Voor hen is dus deelname aan deze wedstrijden op de andere 2 banen gratis.

Overigens is het voor deze leeftijdscategorieën niet verplicht om aan alle drie de wedstrijden deel te nemen. Rijd je liever alleen de wedstrijd op je eigen baan dan is dat uiteraard gewoon mogelijk.

Ook voor de rijd(st)ers uit de andere leeftijdscategorieën is het op betreffende wedstrijdavonden gewoon mogelijk om in te schrijven.

Inschrijven voor de wedstrijd op 10 november kan tot woensdag 6 november 18:00 uur. Dan worden de maximale deelnemersaantallen per afstandscombinatie vastgelegd. Hierna kan mogelijk weer ingeschreven worden als deze niet bereikt zijn of na een afmelding.