Eindhoven Trofee – Rabo Holland Cup


Op zaterdag 24 en zondag 25 november gaan de allround-subtoppers van Nederland wederom de strijd aan om de Eindhoven Trofee. Deze nationale wedstrijd is onderdeel van de Rabo Holland Cup en is tevens een direct kwalificatietoernooi voor het KPN NK Allround. Verdeeld over 2 dagen rijden de deelnemers een kleine vierkamp in het IJssportcentrum Eindhoven.

 

Deelnemers

De deelnemers voor dit jaar zijn nog niet bekend, maar eerdere edities van de Eindhoven Trofee werden gewonnen door rijders als Chris Huizinga en Marcel Bosker of wat langer geleden Jan Blokhuijsen en Koen Verweij. Een podiumplek bij de Eindhoven Trofee levert direct een startbewijs op voor het KPN NK Allround later dit seizoen.

 

Klassieker

De Eindhoven Trofee wordt dit jaar voor de 42e maal verreden en is daarmee een van de oudste schaatsklassiekers van ons land. Sinds de jaren ’70 staat er ieder jaar een groep van 30 topschaatsers en aanstormende talenten aan de start. Het toernooi bestaat uit een kleine vierkamp verdeeld over twee dagen. Terwijl de heren strijden om de Eindhoven Trofee, schaatsen de dames allrounders in Haarlem om de Kraantje Lek Trofee.

Kom kijken!

Op zaterdag zullen de 500 en 5000 meter verreden worden, op zondag de 1500 en 3000 meter. Het programma begint beide dagen om 18:30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie, zie: www.eindhoventrofee.nl

 

Rabo Holland Cup

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt, bestaat uit acht wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Alle afstanden tellen mee voor het klassement van de Holland Cup. Daarnaast is de Rabo Holland Cup een selectie voor het NK afstanden.