Eindhoven Trofee 2017: Kom Kijken!


Eind van deze maand, op zaterdag 25 en zondag 26 november, gaan de allround-schaatsers van Nederland de strijd aan om de Eindhoven Trofee. Deze wedstrijd is onderdeel van de Holland Cup en is een kwalificatietoernooi voor het NK Allround. Verdeeld over 2 dagen rijden de deelnemers een kleine vierkamp in het IJssportcentrum Eindhoven.

 

Deelnemers

De deelnemers voor dit jaar zijn nog niet bekend, maar eerdere edities van de Eindhoven Trofee werden gewonnen door rijders als Jan Blokhuijsen en Koen Verweij of wat langer geleden Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage. Een podiumplek bij de Eindhoven Trofee levert direct een startbewijs op voor het NK Allround later dit seizoen.

 

 

Klassieker

De Eindhoven Trofee beleeft dit jaar haar 41e editie en is daarmee een van de oudste schaatsklassiekers van ons land. Sinds de jaren ’70 staat er ieder jaar een groep van 30 topschaatsers en aanstormende talenten aan de start. Het toernooi vindt plaats in het IJssportcentrum in Eindhoven en bestaat uit een kleine vierkamp verdeeld over twee dagen. Terwijl de heren strijden om de Eindhoven Trofee, schaatsen de dames allrounders in Haarlem om de Kraantje Lek Trofee.

 

Kom kijken!

Op zaterdag zullen de 500 en 5000 meter verreden worden, op zondag de 1500 en 3000 meter. Het programma begint beide dagen om 18:30 uur en de toegang is volledig gratis. Voor meer informatie, zie: www.eindhoventrofee.nl