NK Shorttrack 2017 voor junioren zeer succesvol!


In het weekend van 4 en 5 maart werd in Utrecht het NK junioren verreden. Ook voor de pupillen was er de landelijke Regiofinale op zaterdagochtend. Voor de STB rijders was het een enorm succesvol weekend. In totaal zijn er 11 junioren A,B,C uit ons Gewest actief geweest op het NK en 7 pupillen bij de Landelijke Regiofinale.  regiofinale 17

Bij de jongens werd de STB-er Brian Boer overall-winnaar en eindigde Kirsi Hoogeveen overall als 2e! Van harte gefeliciteerd! Hier de links naar de uitslag van de jongens en de uitslag van de meisjes.

Bij de junioren werden ook de afstanden beloond met medailles. Hieronder een opsomming van de medailleregen.

Goud!! en Nederlands Kampioen het STB Relay Team jongens (Friso Emons, Tom Hofker, Hugo Bosma en Hilco Heijnen)

Goud!! en Nederlands Kampioen het STB Relay Team meisjes (Moniek Heurman, Sanne Hofker, Xandra Velzeboer en Michelle Velzeboer)

Relay M 17Naast de relayteams was er goud en dus Nederlands Kampioen voor Tom Hofker bij de jongens junioren B en ook Friso Emons is de nieuwe Nederlands Kampioen bij de junioren A.

Bij de meisjes was er overall zilver voor Xandra Velzeboer bij de meisjes junioren C en brons voor Sanne Hofker bij de meisjes Junioren B.

Friso JAFriso Emons (jongens A) won goud op de 1500m, 1000m en de 1500m superfinale en zilver op de 500m. Daarnaast won Tom Hofker (jongens B) 4 keer goud op alle afstanden! Hugo Bosma (jongens B) won brons in de Super Finale 1500m.

Bij de meisjes werden de individuele medailles opgehaald door Sanne Hofker (meisjes B) goud op de 500m, brons in de superfinale en Xandra Velzeboer (meisjes C) goud op de 1000m en de 500m en zilver op de 777m. In de superfinale kwam ze helaas ten val waardoor van goud naar zilver zakte in de algemene rangschikking.

Desondanks een zeer succesvol NK voor alle deelnemers. Bekijk hier alle uitslagen. Lees ook op schaatsen.nl een verslag van dit NK.

Xandra MCTom JB   Sanne MB