Trainingsdag gewestelijke selectie Shorttrack


img_7989

Zondag 25 september kwamen de 11 talenten van de Shorttrack-selectie van gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland onder leiding van 2 van de trainers (Willem Fabel en Theo Morsink) bij elkaar in Ter Aalst voor een gezamenlijke trainingsdag.

Na een uitgebreide warming-up met uitleg van het hoe-wat-en-waarom, werden de spieren ten behoeve van de core-stability getraind. Immers met een goede core-stability kun je harder schaatsen, houd je het langer vol en is bovendien de kans op blessures veel lager. Niet onbelangrijk dus.

Na 2,5 uur trainingsarbeid was het tijd voor een aanvulling van de energie voorraden. Bij de bestelling was al direct duidelijk dat een les in ‘diëtiek’ niet zou misstaan, alhoewel kort na het eten bleek dat de pannenkoeken hun werk hadden gedaan, want de 11 waren direct weer vertrokken richting (disco-)kelder.

In de middag stond een korte MTB-toer met mini-tijdrit op het programma, waar onder meer de splinternieuwe MTB van Brian ingewijd moest worden. Helaas voor Brian, geen modder; de fiets ziet er nog steeds erg nieuw uit.

Het mulle zand was niet bij iedereen favoriet, want zeker in het eerste deel van de route waren enkele uitspraken waargenomen die ze vast niet van hun vader en moeder hebben geleerd. De zeer gevarieerde route door boswachterij ‘Vrachelen’ werd onder aanvoering van kopvrouw Florine in een rap tempo afgelegd. Het laatste deel werd afgesneden zodat er nog tijd over was om het parcours van de mini-tijdrit te verkennen. Met starter Brigitte en juryleden Willem en Frans werd de volgende uitslag vastgesteld:

1. Florine (2min 34s)
2. Bibi (2min 44s)
Kurt (2min 44s)
4. Chris (2min 45s)
Brian (2min 45s)
6. Daan (2min 46s)
Idse (2min 46s)
8. Melvin (2min 49s)
9. Kirsi (2min 50s)
10. Akki (2min 53)

Chris wist nog een slimme kortsluitroute te nemen, die werd goedgekeurd door de scheidsrechter Willem. Melvin kwam in ongewild in aanraking met een boom, maar bleef gelukkig heel. Geconcludeerd werd dat mountainbiken toch wel veel leuker is dan op de weg fietsen. Bibi, Brian en Idse wilden nog een rondje.