update | Baancommissie Tilburg
04 Februari Trainingswedstrijd LB
17 Februari NK jeugdmarathon
17 Februari KNSB Marathon cup 15
24 Februari Regio Marathon 12
vacature | Vrijwilligers
BC-TB is dringend op zoek naar een Secretaris m/v, bent u dat. Neem z.s.m contact op met ons Secretariaat
Welkom

Welkom op de site van de Baancommissie Tilburg.

Op deze pagina's presenteren wij u alle informatie met betrekking tot het
wedstrijdschaatsen op de Ireen Wüst baan te Tilburg.

Beste schaatsliefhebbers,

Het eerste deel van het schaatsseizoen 2017-2018 zit er al weer op.
En we kunnen wel stellen dat het tot nu toe in alle opzichten goed verloopt. Zo zagen we enorm veel strijd bij de jeugdmarathons. Maar ja, wat wil je ook als deze (mede) gelden als kwalificatie voor het NK Marathon welke op 17 februari op onze baan zal plaats gaan vinden.
Bij de kennismakingswedstrijd konden we weer veel (60!) jeugdig talent begroeten; een mooie kweekvijver voor nieuwe toppers.
Het GK Supersprint was ongekend spannend in sommige leeftijdscategorieen en had bovendien een erg hoog niveau dit jaar. (Bijna de helft van de ritten leverde persoonlijke verbeteringen op.)
Studenten uit heel Nederland maakten de Braga Sprintcup weer tot een (schaats)feestje.
De bijzonderheden bij de reguliere langebaanwedstrijden kunt u terug lezen in de posts van onze reporter(s) op onze facebookpagina. Ook daar hebben we tot nu toe, in zes wedstrijden, een score van maar liefst 33% persoonlijke records.

En dus kunnen we nu gaan uitkijken naar het tweede deel van het seizoen. Met als hoogtepunt de 17de februari: we organiseren dan overdag het Nederlands Kampioenschap Marathon voor alle jeugdrijders. Met daarbij ook enkele talenten uit de geledingen van IJCT en de Vennen. En aansluitend ´s avonds nog de jaarlijkse marathon voor alle landelijke toppers bij de senioren.
Dit belooft drukte, spanning, strijd, winnaars, ....
We eindigen het seizoen in het voorlaatste weekend, naast de laatste reguliere langebaanwedstrijd, met de baancompetitiewedstrijd voor de pupillen A, junioren C en B uit ons hele gewest. En op 25 maart als echte afsluiter de clubkampioenschappen.

De organisatie van de landelijke-, gewestelijke- en club wedstrijden op de Ireen Wüst IJsbaan vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van de Baancommisie Tilburg (BC-TB). Dit gebeurt met samenwerking van vele vrijwilligers van de hardrijverenigingen rond Tilburg en vrijwilligers die schaatsen gewoon een mooie sport vinden en een bijdrage willen leveren. Heeft u interesse, informatie hierover kunt u vinden in ons menu Vrijwilligers.

Het TB-Wedstrijdabonnement voor Gewestelijke rijders/sters loopt via uw vereniging, de buiten gewestelijke rijders/sters kunnen hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

We hopen u weer in grote getale op of langs de Ireen Wüst IJsbaan terug te zien.

Voor meer informatie over de baancommissie kunt u zich wenden tot het secretariaat van de BC-TB. (zie Organisatie).

design: san de man , coding: web-oplosser