KNSB Talent Team Zuid


Het KTT Zuid is het Regionale Talentencentrum van de KNSB in regio Noord-Brabant / Limburg / Zeeland.

Het KTT richt zich in eerste instantie op Langebaan en Shorttrack, in de toekomst zal ook Inline-Skaten daar aan toegevoegd worden.

Het KTT Zuid is opgericht om in directe samenwerking met de KNSB binnen het Gewest Noord-Brabant / Limburg / Zeeland het jonge toptalent in de schaatssport, zowel in Langebaan als Shorttrack, de beste faciliteiten te bieden en op te leiden tot de nationale – naar de internationale schaatstop tot en met Olympisch niveau.

KTT Zuid heeft een sterk fundament door de vele goede partners uit de regio zoals: het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Eindhoven, het KNSB Gewest Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, plus de drie ijsbanen in Breda, Eindhoven en Tilburg en hun exploitanten.

Het CTO levert de beste, professionele sporttechnische ondersteuning die mogelijk is en het Gewest zorgt met de drie baanselecties in Breda, Eindhoven en Tilburg voor de kraamkamer van het KTT Zuid. De drie ijsbanen zorgen voor ijs met extra faciliteiten, dicht bij huis van jeugdig schaatstalent dat naar de top wil.

Voor meer info: www.rtczuidschaatsen.nl en facebook.com/rtczuidlangebaan